Bouwschade wil niemand. Schade tijdens een uitvoering is altijd vervelend. We doen veel om kans op schade te verminderen.
Zo kijken we naar de staat van woningen en de bodem waarop ze staan. Voor de start van de bouw is duidelijk waar we extra alert moeten zijn. Waar het risico groot is, wordt meetapparatuur op de woning geplaatst. Dat gebeurt ruim voor de bouwstart. Als het nodig is, passen we de manier van werken aan. Ook tijdens de bouw, omdat we blijven controleren.
Schade-expert
Hoe goed we ook ons best doen, schade is niet volledig te voorkomen. Daarom zorgen we ook voor een goede regeling. Iemand die schade claimt moet normaal zelf aantonen dat het door de dijkversterking komt. Bij projecten van Waterschap Rivierenland kiezen we samen met enkele bewoners een schade-expert. Bij schade neemt de schade-expert de bewijslast van de bewoner over. Omdat elk dijkproject zelf een schadecoördinator heeft, worden verzoeken snel opgepakt zodat er snel duidelijkheid is. Meer over het onderwerp ‘schadebeleid’ leest u op de website van het Waterschap Rivierenland.