Fruitteelt in Echteld

De dijk kan op verschillende manieren versterkt worden. Om de beste manier te kiezen houden we rekening met allerlei factoren, bijv natuur, woningen etc. 
Op zes locaties hebben we het schetsontwerp voor de nieuwe dijk uitgewerkt. Bij elk komt een thema aan de orde dat een rol speelt bij de afweging.  Zo kunnen we deze afwegingsprincipes later toepassen op de rest van de dijk. Hieronder en op de kaart staan de zes thema’s. Per locatie lees je :

Vragen? Stel ze gerust aan omgevingsmanagers, klik hier . Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.

 

 

De dijk bij Echteld is een recht traject tussen IJzendoorn en Ooij. Kenmerkend is de open en agrarische omgeving.

Binnendijks be­vindt zich fruitteelt tot aan de teen van de dijk en buitendijks akker en weiland. In de nabije omgeving staat een boerderij met een jaren ’50 woning en een oude schuur dichtbij de dijk.

 

 

 

Klik hier voor het voorkeursalterantief

Reactie klankbordgroep

  • "Er lijkt voldoende ruimte om de opgave binnendijks op te lossen, maar ook in het landelijke gebied staan (bedrijfs)woningen korter aan de dijk. Dit vraagt om verdere uitwerking en maatwerk."

  • "Het toepassen van een leeflaag om het gebruik (fruitbomen) dichter naar de dijk te krijgen is positief. Wel uitzoeken of dit ook voor de boomteelt een goede aanpak is." 

 

Images

Twitter

On the map

Waarom deze website?

Via deze website nodigen we jou uit om mee te denken over de Dijkversterking Waalbandijk Neder-Betuwe. Op deze website vind je nu en straks onze onderzoeken, plannen, ideeën en ontwerpen.

 

Wij willen graag iedereen betrekken die aan de dijk woont, werkt of recreëert. Alles waar we mee bezig zijn, leggen we aan je voor via deze website. Zo maken we met elkaar het beste plan!

Hulp bij website

Jouw profiel wijzigen, jouw privacy instellingen wijzigen, of e-mailupdates ontvangen? Hier lees je hoe.

Contact opnemen

Indien je contact wilt opnemen met ons:

Stuur ons een e-mail

Of neem contact op met onze omgevingsmanagers.

 
 

      

Cookie settings