Sinds ‘1995’ veranderde de dijk, maar ook de toekomst

January 28, 2020 235 keer bekeken

Het hoogwater van 1995 is een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Dat is nu 25 jaar geleden.

Het hoogwater van 1995 is een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Dat is nu 25 jaar geleden. Met het initiatief #hohohoogwater belicht Waterschap Rivierenland, samen met nog zes waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma, de dreiging van toen, de ingrijpende veranderingen die volgden en de waterveiligheid in de toekomst. Werken aan de dijken is nooit ‘af’. Onze dijken moeten klaar zijn voor de toekomst omdat het klimaat verandert.

Meer informatie, foto's en video's zijn te vinden op de website van Waterschap Rivierenland. Klik hier om verder te lezen op de website van Waterschap Rivierenland. 

Op zaterdag 1 februari vanaf 14.00 uur is dijkgraaf Verdaas van Waterschap Rivierenland een van de gasten in het Dorpshuis in Ochten, tijdens een openbare bijeenkomst over de crisisbeheersing in 1995 en de toekomst van de dijken. Er is een expositie en er zijn interviews. Ook Dijkversterking Neder-Betuwe is aanwezig.

Waarom deze website?

Via deze website nodigen we jou uit om mee te denken over de Dijkversterking Waalbandijk Neder-Betuwe. Op deze website vind je nu en straks onze onderzoeken, plannen, ideeën en ontwerpen.

 

Wij willen graag iedereen betrekken die aan de dijk woont, werkt of recreëert. Alles waar we mee bezig zijn, leggen we aan je voor via deze website. Zo maken we met elkaar het beste plan!

Hulp bij website

Jouw profiel wijzigen, jouw privacy instellingen wijzigen, of e-mailupdates ontvangen? Hier lees je hoe.

Contact opnemen

Indien je contact wilt opnemen met ons:

Stuur ons een e-mail

Of neem direct contact op met de omgevingsmanager John Janssen.

 
 

      

Cookie settings